Cyber Incident Responder

Cyber security

Utrecht

Wie zijn wij?

S-RM is een wereldwijd inlichtingen en cybersecurity consultancybureau. Opgericht in 2005 hebben we ondertussen 350+ experts in dienst verdeeld over negen internationale kantoren die klanten helpen in alle regio’s en sectoren.

Dat hebben we kunnen doen dankzij onze vakkundige medewerkers. We zetten ons in om scherpe, nieuwsgierige mensen op te leiden die kritisch willen denken, complexe problemen willen oplossen en willen uitblinken, maar we weten ook dat niet alles om werk draait. Het gaat uiteindelijk om het opbouwen van een leven en een carrière. We zijn erg trots op onze bedrijfscultuur en investeren iedere dag in het welzijn, de ontwikkeling en ideeën van onze medewerkers.

We zijn blij dat je overweegt ons team te komen versterken!

Werken in cyber bij S-RM

De afdeling Cyber Security is het nieuwste en snelst groeiende onderdeel van S-RM. Cyber Security verandert voortdurend en onze diensten op het gebied van advisering, testen, incidentresponse en digitaal forensisch onderzoek zijn gewilder dan ooit. Het kantoor in Nederland is in maart 2022 geopend en levert al onze Cyber Security diensten aan klanten in de Benelux.

We zijn een team aan het bouwen om deze uitdaging aan te gaan. We reageren en innoveren snel en willen ons ontwikkelen. We maken ons niet te druk om hiërarchie of bureaucratie. Als je ideeën goed genoeg zijn, helpen we je om ze uit te voeren. Als jij de beste persoon bent om met een klant te overleggen, dan krijg je die kans, ongeacht welke functietitel je hebt. En wanneer je hulp nodig hebt, staat je team altijd voor je klaar.

We geloven niet dat er een typisch cyber security professional is. Daarom omvat ons team inlichtingenanalisten, technische specialisten, softwareontwikkelaars, onderzoekers, risicomanagers en meer. Je zult altijd een reeks van perspectieven en expertise vinden om je te helpen leren en ontwikkelen.

Klinkt dit als een team waar jij onderdeel van wilt uitmaken? Dan horen we graag van je.

De functie

Onze Cyber Incident Responders zijn een onmisbaar onderdeel van het succes van onze afdeling Cyber Security.

Je bent gedurende het volledige incidenttraject bezig om onze klanten te helpen reageren en zich te herstellen. Dat omvat het volgende:

 • Managen van incidentresponseprojecten, van het eerste contact tot de afronding: jij bent het voornaamste aanspreekpunt voor alle interne en externe belanghebbenden, en je bent verantwoordelijk voor een tijdige afronding van het project binnen het budget. Je coördineert het niet-technische werk en werkt waar nodig samen met technische leads.
 • Je houdt toezicht op host- en netwerkgebaseerde incidentresponseonderzoeken: inclusief triage, systeemherstel, verzamelen van technisch bewijsmateriaal, en analyse van forensisch onderzoek, logboeken, malware en onderliggende oorzaken.
 • Ontwikkelen van plannen, beleid en training: waaronder incidentresponseplannen, simulatie-oefeningen en responsbeleid en -procedures.
 • Ontwikkelen en delen van domeinkennis: we ondersteunen je bij het vergroten van je cyberexpertise en helpen je via interne initiatieven en programma’s die expertise met het bredere team te delen.
 • Bijdragen aan bedrijfsontwikkeling: je onderhoudt nauwe banden met juridische partners, verzekeraars en partners in andere kanalen.
 • Meedraaien in onze wachtdienst om 24X7X365 klaar te staan om klanten te helpen met incidenten.

Andere kenmerken van de functie zijn:

 • Afwisselend werk: geen dag is hetzelfde. Ons team reageert voor zowel particuliere als zakelijke klanten op uiteenlopende incidenten.
 • Diverse kansen: je krijgt de kans om je kennis van beveiliging te verdiepen met test- en adviesprojecten en je expertise op het gebied van incidentresponse uit te breiden.
 • Flexibele werktijden: reageren op incidenten kan een veeleisende opdracht met een hoge werkdruk zijn. We houden rekening met de werk-privébalans van ons team en bieden flexibele werkopties om je welzijn te ondersteunen.

Wie zoeken we?

Kandidaten met de volgende kwalificaties en ervaring kunnen waarschijnlijk aan de slag als Cyber Incident Responders bij S-RM.

Als je denkt dat je niet aan alle onderstaande criteria voldoet, maar toch geïnteresseerd bent in de baan, solliciteer dan alsnog! Niemand voldoet aan alle eisen. We zijn op zoek naar kandidaten met een aantal sterke punten die op andere gebieden misschien wat minder vaardig zijn, maar die wel zijn geïnteresseerd in deze aspecten van de functie.

Binnen onze bedrijfscultuur stimuleren we gelijkheid, diversiteit en inclusie en streven we ernaar een personeelsbestand op te bouwen dat bestaat uit mensen met uiteenlopende talenten, ervaringen en perspectieven.

Dit vragen we van je:

 • Ervaring met het managen van een scala aan cyberincidenten onder hoge werkdruk;
 • Uitstekende projectmanagementvaardigheden en aantoonbaar vermogen om met meerdere belanghebbenden om te kunnen gaan;
 • Ervaring met het mondeling op de hoogte houden van of het schrijven van rapporten voor interne/externe belanghebbenden zonder technische achtergrond is essentieel.
 • Eerdere ervaring met consultancy;
  HBO-/WO-opleiding of relevante werkervaring.
 • Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands en Engels.

Een relevante sectorspecifieke certificering is niet vereist voor deze functie. Het is echter wel een pré als je een van de volgende certificeringen hebt: GCFE, GCFA, EnCE, CFSR, CISSP, GREM, CCNA, MCFE, OSCP, Network+ en Security+

De succesvolle kandidaat moet bij aanvang van het dienstverband toestemming hebben om in Nederland te werken.

Onze secundaire arberidsvoorwaarden

We bieden ondersteuning en een evenwichtige vergoeding om onze medewerkers te helpen het beste uit zichzelf te halen en hun leven naast hun werk te kunnen leiden, waaronder:

 • Ouderschapsverlof, inclusief:
  • Zwangerschapsverlof: 26 weken volledig betaald verlof, gevolgd door 13 weken verlof met uitkering van 50% van het dagloon
  • Partnerverlof: 6 weken volledig betaald verlof
 • 25 vakantiedagen per jaar, welke elk jaar in dienst omhooggaan tot een maximum van 30 dagen, plus alle Nederlandse feestdagen.
  Pensioenbijdrage van 7%
 • Verschillende vervoermogelijkheden, zoals een OV-chipkaart of leaseauto
 • Levensverzekeringsuitkering van 4 x het jaarsalaris
 • Hulpprogramma voor medewerkers ter ondersteuning van je mentale gezondheid, waaronder therapiesessies voor jezelf en je gezin
 • Gratis toegang tot de bekende mindfulness-app Headspace
 • Flexibele werkuren

Het sollicitatieproces

We vinden het belangrijk om je te leren kennen en dat jij ons leert kennen om te zien of we bij elkaar passen. Tijdens het wervingsproces reageren we vlot en houden we rekening met de agenda van kandidaten.

Het sollicitatieproces omvat meestal de volgende stappen:

 • Je cv en sollicitatiebrief worden door ons wervingsteam bekeken.
 • Je ontmoet een aantal van onze teamleden, zodat jullie elkaar kunnen leren kennen en we kunnen zien of je in het team past.
 • We voeren een technisch sollicitatiegesprek om je basisvaardigheden te beoordelen en je een kijkje te bieden in het werk dat we doen.

Wil je solliciteren? Stuur je cv en sollicitatiebrief naar recruitment@s-rminform.com

Engelse vertaling bekijken.